Predstavitev podjetja

Kdo smo in kaj počnemo?

Družba Avgusta d.o.o. je bila ustanovljena leta 2007.  Raziskave s področja arheologije in tudi druge s kulturno dediščino povezane storitve predstavljajo glavno dejavnost podjetja. Predhodne arheološke raziskave izvajamo na področju celotne Slovenije, tako za fizične  kot tudi pravne osebe.

Prav tako izvajamo vse vrste in oblike predhodnih arheoloških raziskav, invazivne in neinvazivne.

Storitve zajemajo vse postopke in dela od pridobitve potrebnih dovoljenj za izvedbo raziskav, terenskih del, do poizkopovalnih postopkov; izdaje poročil in obdelave arhiva najdišča (podatkov in najdb).

Naše izkušnje

V preteklih letih smo izvedli več kot 350 raziskav, od raziskav, ki se izvedejo v nekaj urah, do raziskav, ki trajajo več mesecev, najmanjših za potrebe gradnje prizidka, garaže, čebelnjaka…. do obsežnejših in zahtevnejših, predpisanih pred večjimi gradbenimi posegi, gradnjami cest, urejanjem mestnih jeder,gradnjami in širitvami letališč, gradnjami industrijskih objektov, izdelavio OPPN-jev, DPN-jev….

Svoje storitve smo nudili mnogim fizičnim osebam, podjetjem, občinam in ministrstvom. Če želite, nam lahko pišete in poslali vam bomo celoten spisek referenc. Za vas vodimo celoten postopek povezan z izvedbo predhodnih arheoloških raziskav.

Kje nas dobite?

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na kontaktnih številkah. Pokličite nas in tudi če potrebujete le nasvet, vam bomo z veseljem pomagali. Prav tako vam bomo v najkrajšem času, v enem dnevu,  odgovorili na vaša vprašanja poslana po e-pošti.

Obiščete nas lahko v naših prostorih. Z veseljem se oglasimo tudi pri vas, na lokaciji, da skupaj najdemo najboljšo možnost izvedbe, da vam predstavimo celoten postopek del in stroške predhodnih arheoloških raziskav.

Koliko časa potrebujemo za izvedbo arheološke raziskave?

Trajanje raziskave je odvisno predvsem od metode, obsega in zahtevnosti raziskave. Mnoge so izvedene, ravno tako kot geološke raziskave, v enem dnevu.  Druge trajajo dlje, redke mesec ali več.

Ekipa podjetja je dovolj velika, da lahko dela opravljamo na različnih lokacijah in za različne naročnike sočasno. S terenskimi deli pričnemo takoj po pridobljenem soglasju in v skladu z naročnikovim terminskim planom. Kadarkoli nas potrebujete, nas lahko kontaktirate, na podstrani vizitka in kontakt pa dobite vse potrebne podatke, da pridete z nami v stik.

Trudimo se, da bi bila za naročnika izvedba arheološke raziskave čim manj obremenjujoča, izvedena po konkurenčnih cenah in v dogovorjenem roku.

Na naši spletni strani so na razpolago tudi vsi potrebni obrazci, ki si jih lahko natisnete in izpolnite.

Posted in Osnovno.